Directorul adjunct al Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, Eugen Gîrlea s-a deplasat în raionul Dubăsari unde a participat la acțiunile de informare din cadrul campaniei ,,Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente - prioritate a autorităților publice locale”.

Campania de informare se desfășoară în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia, scopul acesteia fiind diseminarea informației prin intermediul autorităților publice locale, despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.

Cu această ocazie în incinta consiliului raional din orașul Dubăsari a fost instalat un panou care conține informații din toate domeniile legate de eficiența energetică, precum: sfaturi la domiciliu sau la birou, măsuri de eficientizare a energiei, iar pentru specialiștii în domeniu sunt disponibile informații despre cerințele minime de elaborare a unui audit energetic, scopul și importanța acestuia.

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov a spus: ,,Aduc sincere mulțumiri Agenției pentru Eficiență Energetică pentru această campanie. Consider că este nevoie o conlucrare eficientă și de durată pentru a uni malurile Nistrului și pentru a restructura, păstra și dezvolta raionul”.

,,Ne dorim ca reprezentanții APL locale să cunoască cât mai multe informaţii despre eficienţa energetică şi, la rândul lor, să îndemne populația să opteze pentru produse eficiente energetic,  consideră directorul adjunct AEE.

Menționăm, că Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.