5 martie, Chișinău. În contextul Zilei Mondiale a Eficienței Energetice, Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea unui spot video și a unui pliant informativ, care vine cu informații cu privire la becurile de tip LED.

    Lumina ne oferă confort și are un efect pozitiv asupra sănătății și existenței noastre. Costul total al corpurilor de iluminat include costurile de investiții și costurile de exploatare. Aceste cheltuieli pot fi ușor reduse la jumătate folosind becuri care economisesc energie. Cel mai mare avantaj al becurilor LED este consumul redus de electricitate, care folosește cu 85 % mai puțină lumină decât becurile incandescente tradiționale. Astfel, costul final se reduce cu 80-90 % din prețul anual achitat pentru aceeași cantitate de lumină provenită de la un bec incandescent. Becurile LED luminează imediat după aprindere la putere maximă, deci nu este perturbat de aprinderi sau stingeri dese. Durata de folosință poate varia de la 50 000 ore până la 100 000 ore, sunt rezistente la șocuri și deteriorări mecanice, iar consumul este de doar 10 kW/an. Un aspect la fel de important este faptul că produsele LED sunt ecologice, adică nu conțin substanțe toxice ca mercur, de aceea pot fi folosite fără teamă.

     Pentru mai multe informații, puteți accesa spotul pe link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=R0pBAljRkEc

     Pentru accesare pliant, vedeți  link-ul de mai jos:

https://aee.md/ro/brochure/cum-economisim-cu-becurile-led

     Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.